تبلیغات
کمک بهیار - نوروزوتوصیه های بهداشتی
1. در خریدهای سال كهنه و سال نودر خرید همبرگر آماده، گوشت های چرخ كرده، جوجه كبابی آماده طبخ، ماهی نمك سود و دودی، ماهی و محصولات گوشتی فریز شده )بویژه از فروشگاه های غیر معتبر( دقت کافی معمول گردد. گاها برخی از محصولات گوشتی از زمان شروع فساد و لیز شدن، توسط معدودی از فروشندگان سودجو بصورت فریز درآورده شده و در معرض فروش قرار می گیرند. به همین ترتیب، گوشت های در حال سیاه شدن و تغییر رنگ داده به همراه مقدار زیادی چربی، كنجاله سویا، و ضایعات گوشتی درون چرخ های گوشت شستشو نشده به گوشت چرخ شده تبدیل شده و با قیمت نسبتا ارزان فروخته می شوند. ضمنا مرغ های لیز شده نیز سرنوشت مشابهی داشته و با مقداری پیاز و گلرنگ)گیاهی رنگی جایگزین زعفران ولی مسمومکننده( و روغن و نمک )برای خوشمزه ترو سنگین وزن شدن( مخلوط شده و به جوجه كبابی آماده طبخ تبدیل می شوند.خرید سالاد، مواد غذایی سس دار و پرادویه )كه ماندگی و فساد و تغییر بو و مزه آنها را تحت تاثیر قرار می دهد(، و دیگر مواد غذایی آماده از فروشگاه های غیر معتبر به صلاح نیست؛ این ایام بهترین زمان برای فروش كلیه اجناس روی دست مانده به مشتریان گرامی محسوب می شود.از خرید میوه های كهنه، شیرینی به مقدار فراوان، سمنوی كهنه و بویژه خرید از مغازه های غیر بهداشتی و نامطمئن خودداری فرمایید. سمنوفروشان روزهای آخر سال یك دیگ سمنو را برای مدت طولانی نگهداری و گاه گاه كپك ظاهر شده روی آن را برداشته و بقیه را به فروش می رسانند.ترجیحا از خرید شیر، سرشیر، خامه، بستنی، ماست و پنیر محلی غیر پاستوریزه نیز جدا خودداری شود


2. در هنگام دید و بازدیدبا امساک در خوردن آجیل فراوان، میوه بهمقدار زیاد، مواد غذایی پرچرب، شیرین و نمكین در مهمانی ها، می توان از چاقی و سوء تغذیه اجتناب نمود. حتی مصرف میوه فراوان نه تنها ارزش غذایی بالایی ندارد، بلكه ویتامین های آن از راه ادرار دفع شده و قند آنها در بدن به چربی تبدیل می شود. به هنگام صرف غذا مقدار مناسب )و نه فراوان( برنج، مقداری خورشت )از قسمت هایی كه چربی كمتری دارند( و یا ترجیحا كباب در بشقاب خود قرار داده و بخشی از ظرفیت بشقاب را نیز به سالاد )كم سس( و سبزیجات اختصاص دهید. مصرفتكه ای نان و یك پیاله ماست مكمل غذای شما خواهد بود. از نشستن طولانی مدت و تماشای طولانی تلویزیون و انجام بازی های كامپیوتری احتراز كرده و فعالیت بدنی مناسبی را نیز برای خود در نظر بگیرید. قرار گذاشتن در پارك ها و محل های تفریحی و صرف غذای كافی )و نه بیش از نیاز( در این گونه محل ها اگر با مقداری پیاده روی همراه باشد، بهترین روش دید و بازدید خواهد بود


.3. در مسافرتاز آنجا كه دسترسی به آب سالم در همه مسیر ممكن است در اختیار و دسترس نباشد و استفاده از آبهای ناشناس می تواند انواع سموم، باكتری، ویروس، قارچ تك سلولی، تخم انگل و انگل هایتك سلولی ایجاد كننده بیماری های مختلف را به همراه داشته باشد، لذا اكیداتوصیه می شود آب سالم و كافی همراه سفرکنندگان باشد. ظروفی كه برای حمل آب استفاده می شوند باید بدون نشت بوده و موادی از دیواره آنها وارد آبنشود تا نه تنها بو و مزه آب عوض نشود، بلكه مواد آلاینده و خطرناك را نیز در آب وارد نسازد. استفاده از فلاكس كه ظرف داخلی آن شیشه ای است یكی از بهترین انتخاب ها می باشد. ضمنا در فلاكس می توان آب جوش جهت تهیه چای را همراه داشت. البته یادآوری می شود كه مصرف چای مقدار ادرار را می افزاید كه این خود به تشنگی سریعتر كمك می كند. ضمنا اگر مایلید از ظروف پلاستیكی از قبیل ظرف آب معدنی و یا ظرف دوغ استفاده كنید، فراموش نفرمایید كه این ظروف فقط برای دفعاتیمحدود قابل استفاده هستند و بهتر است پس از 3-2 بار مصرف، آنها را دور بیندازید. خرید آب معدنی نیز روش مناسبیبرای تامین آب آشامیدنی می باشد. ضمنا در شرایط بسیار حاد و اضطراری می توان آب را جوشانده و به مقدار كم مصرف كرد. فراموش نشود كه جوشاندن آب فقط ممكن است عوامل زنده بیماریزا را از بین ببرد؛ ولی این كار نمی تواند تمام سموم ناشی از عوامل بیماری زا و همچنین دیگر مواد شیمیایی موجود در آب را زایل سازد.چنانچه ناچار به صرف غذا در رستوران های بین راهی شدید ، به وجود منبع آب شرب و شست و شوی بهداشتی توجه كافی معمول دارید. اغلب بدلیل عدم وجودمنابع آب سالم و بهداشتی در این رستوران ها، ظروف بخوبی تمیز نشده و ضمنا دستان و روپوش آشپزها و خدمه نیزوضعیت بهتری ندارند. اغلب سالادها در این رستوران ها از مواد اولیه ای تهیه می شود که بخوبی شسته و ضد عفونی نشده و به سلامت لطمه جدی وارد می سازند. از صرف غذا در رستوران های شلوغ حتما خودداری نمائید، زیرا درچنینشرایطی امکانات كافی و لازم برای رعایت موارد بهداشتی- تغذیه ای برای ارائه كنندگان خدمات وجود ندارد. به ظاهر نسبتا تمیز در و دیوار و احیانا ظروف نمی توان چندان اعتماد داشت، ولی با این وجود چنانچه به اجبار به این اماكن راه یافتید، با وسواس كامل ظروف و لیوان ها و كارد و قاشق و چنگال را مورد بررسی دقیق قرار دهید تااگر آثار غذای قبلی در آنها باقی مانده و یا شكستگی و لب پر بودن در ظروف مشاهده كردید، از صرف غذا در آنجا احتراز نمایید. استفاده از ظروف یك بار مصرف نیز نباید موجب دلخوشی شما شوند؛ بسیاری از این ظروف غیر استاندارد بوده و در گرمای زیاد غذا و چای، مقداری تركیبات سرطان زا وارد غذا می سازند. ضمنا شستشوی مجدد این ظروف و استفاده مجدد از آنها نیز در برخی اماكن رایج است


تاریخ : شنبه 5 فروردین 1396 | 05:30 ق.ظ | نویسنده : جاوید نوشیروانی | نظرات

  • paper | وب ادیات | وب مقالات لیو چت